Global Diagnostics tijdens het Orthomoleculaire consult

Het stellen van een correcte diagnose is een van de belangrijkste taken voor mij als Orthomoleculair Therapeut.

Een uitgebreide anamnese vormt dan ook mijn uitgangspunt. Een betrouwbare en effectieve meetmethode met de Global Diagnostics (GD)  kan mij daarnaast extra ondersteuning bieden om tot de juiste diagnose te komen.

De GD werd ontwikkeld om energetische structuren van het lichaam nauwkeurig te meten zoals de bio-energetische toestand van vitale organen, botten, spieren en zenuwen en 13 lichaamssystemen zoals het immuunsysteem, het lymfestelsel en de stofwisseling. Maar ook de aanwezigheid van bacteriën, virussen en parasieten wordt gemeten.

Daarnaast geeft de GD een indicatie van de oxidatieve stress, intoxicaties en eventuele tekorten (EPE, DHA, MSM, B12).

Na afloop van de meting worden de lichaamsonderdelen waarvan de meetresultaten afwijken van de wenselijke waarden overzichtelijk grafisch weergegeven.

Als Orthomoleculair Therapeut kan ik deze meetresultaten interpreteren en beoordelen. Deze informatie kan dienen om samen met de anamnese tot een correcte diagnose te komen zodat ik met adviezen op het gebied van voeding, lifestyle en supplementen een optimaal individueel orthomoleculair behandelplan kan maken

De meting

Een lichaamsmeting met de GD duurt 8-10 minuten. Via 2 elektrodes op de enkels wordt U aangesloten op de apparatuur. U mag uw kleding aanhouden, behalve uw sokken en schoenen.

Een GD-meting is niet schadelijk voor het lichaam.

De therapie

De GD stelt na de meting ook een energetische therapie voor die desgewenst tijdens het consult uitgevoerd kan worden. De individuele frequentiepatronen die tijdens de meting geregistreerd zijn maken onderdeel uit van de behandeling.

De eerste dagen na deze behandeling kan er een genezingsreactie ontstaan door o.a. ontgifting. Klachten die voor kunnen komen zijn: hoofdpijn, slaperigheid, vermoeidheid en duizeligheid. Rust, veel drinken, water met citroen, gemberthee en ontgiftende supplementen kunnen verlichting geven.