Pompoen Brownies / Ketogeen Recept Louisette

Ingredienten:

  • 100 gram pure chocolade
  • 100 gram roomboter
  • 4 grote eieren
  • 125 ml room
  • 100 gram pompoen, gekookt, afegegoten, afgekeold
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 6 eetlepels erythritol, Sukrin
  • 3 eetlepels kokosmeel
  • 6 eetlepels amandelmeel
  • 65 gram cacaopoeder
  • Snuf zout
  • 2 theelepels ( wijnsteen)bakpoeder
  • Gehakte walnoten, pecans of amandelschaafsel

Bereiding;

  1. Verhit de oven voor op 180°C.
  2. Smelt de chocolade met de roomboter in een steelpannetje op een lage vlam.
  3. Schenk de gesmolten chocolade met roomboter in een mengkom.
  4. Voeg de eieren, room, pompoen, vanille en zoetstof toe en meng goed met een staafmixer of in een foodprocessor.
  5. Meng snel de meelsoorten, zout, cacao en bakpoeder in een aparte kom. Voeg dit toe aan het chocolademengsel.
  6. Roer er naar wens nog wat gehakte noten door. Meng het goed met de mixer.
  7. Giet het over in een ingevette brownievorm of ovenschaal.
  8. Zet het 15-20 minuten in de voorverwarmde oven tot de zijkanten stevig zijn, en het midden nog wat zacht. Laat het afkoelen en snij in ongeveer 16 brownies.

Tip: lekker met amandelschaafsel en opgeklopte room