Pompoen Brownies / Ketogeen Recept Louisette
Ingredienten:
- 100 gram pure chocolade
- 100 gram roomboter
- 4 grote eieren
- 125 ml room
- 100 gram pompoen, gekookt, afegegoten, afgekeold
- 1 theelepel vanille-extract
- 6 eetlepels erythritol, Sukrin
- 3 eetlepels kokosmeel
- 6 eetlepels amandelmeel
- 65 gram cacaopoeder
- Snuf zout
- 2 theelepels ( wijnsteen)bakpoeder
- Gehakte walnoten, pecans of amandelschaafsel
Bereiding;
- Verhit de oven voor op 180°C.
- Smelt de chocolade met de roomboter in een steelpannetje op een lage vlam.
- Schenk de gesmolten chocolade met roomboter in een mengkom.
- Voeg de eieren, room, pompoen, vanille en zoetstof toe en meng goed met een staafmixer of in een foodprocessor.
- Meng snel de meelsoorten, zout, cacao en bakpoeder in een aparte kom. Voeg dit toe aan het chocolademengsel.
- Roer er naar wens nog wat gehakte noten door. Meng het goed met de mixer.
- Giet het over in een ingevette brownievorm of ovenschaal.
- Zet het 15-20 minuten in de voorverwarmde oven tot de zijkanten stevig zijn, en het midden nog wat zacht. Laat het afkoelen en snij in ongeveer 16 brownies.
Tip: lekker met amandelschaafsel en opgeklopte room